hits

Italiensk barnebursdag og slik ble den..

 • Skrevet: 06.10.2017
 • Klokken: 10:38
 • Kategori: Bursdag

 

Hurra for bursdager og alt gøy som hører til den store og spennende dagen. Da eldstemann hadde barnebursdag her for noen uker siden ble det italiensk tema. Tenkte jeg kunne dele litt av mine tips til hvordan vi enkelt gjennomførte det. Men først av alt hvorfor ble det italiensk tema? Hmm.. Det kan nok tenkes at mor hadde en ørliten innvirkning her. Tihi. :)  Bursdagsbarnet hadde selv lyst på hjemmelagd pizza. Da så mor i huset sitt snitt til å gripe sjansen ved å foreslå italienske bursdag. Og da mor kom med forslag om isbod og pizza ble det et raskt og rommende "JA, DET VIL JEG HA". Og slik ble tema til. Jeg elsker tema og som du sikkert har skjønt storkoser jeg meg med pynte til hverdagshygge og festligheter. Jeg tror det er like gøy for meg som bursdagsbarnet å sysle rundt og glede seg over gjestene som etterhvert kommer og se at dagen blir til i sin helhet. Men tema eller ei, trenger ikke å ha noe å si for om bursdagenfesten skal bli riktig så god og minneverdig. Men nå er det nå slik at vi synes det er moro med temaer og da har det lett for å bli slik. :)

 

Med hvit duk, pappkrus og - tallerkener ble det gjort enkelt. I barnebursdager er det super deilig å ty til papp. Med sine stilige mønster og farger kombinasjoner gjør det seg også godt på bordet. Men det beste av alt er at  det er praktisk. Du kan kaste det rett etterpå, hvor deilig er ikke det. Tipp topp tommel opp. :) Pastell confetti, ballonger, hvite roser, italienskeflagg og vimpler var med på å gjøre bordet festlig nok for en barnebursdag. Midt på bordet hadde jeg en liten gruppe roser med tilhørende italienskeflagg og hjemmelagd confetti. Disse ble lagd for å ta opp fargene på tellerkene, isbegrene, sugerørene og ballongene.

 

 

 

Uteservering og italiensk pizza servert rett fra steinovnen. Digg inn!

Den yndig og enkle isbutikken ble raskt satt sammen med litt diy detaljer på utekjøkkenet. For å se diy-ene ta en titt under  kategorien diy. :) (innlegget kommer snart)

Nomsi, is kan aldri slå feil ihvertfall ikke toppet med masse godteri! Her ble både en, to og tre porsjoner inntatt ved siden av sjokoladekake og kanelsnurrer. 

 

Forslag til leker som passer til en italiensk bursdag:

 • Bæret på isen (halen på grisen).
 • Hindreløype med italienske fotballspillere.
 • Kimslek med bilder av ulike is.
 • Hva kjenner jeg på (italiensk tema eks. strøs sel, ost, mascarpone, parmasan ost, tomater, skinke, ball, fotballdrakt osv.)
 • Hva lukter jeg på (solkrem, parmasanost, frukt, grønnsak osv.)

 

Følg med så legger jeg ut diyene fra bursdagen.

Ønsker deg en god og inspirerende fredag så lenge!

Henriette :)

 

Bloggen er nominert til interiør - og designblogg-awards 2017. Om du synes jeg har en inspirerende blogg og har lyst å hjelpe meg med å gi din stemme, blir jeg selvfølgelig veldig glad og takknemlig. Tusen hjertelig takk. :) 

 

Interiør- og designblogg-awards 2017
 
 
 • Skrevet: 06.10.2017
 • Klokken: 10:38
 • Kategori: Bursdag
 • Kommentarer: 2

Hurra da er tre bursdager gjennomført!

 • Skrevet: 30.09.2017
 • Klokken: 08:15
 • Kategori: Bursdag

Hei og hopp! Tenke å dele de siste bursdagsbordene med dere. For på kort tid har det blitt mye feiringer og tilstellinger her i hus. Vi startet med voksenbursdag til yngstemann da hun flyte et år. Deretter fortsatte vi tett på med eldstemanns 5 års dag. Som femåring hører både voksenbursdag og barnebursdag til. Og det ble det. Med bursdagskort i hånden og feststemning under taket har kreativiteten fått slippe seg løs igjen og igjen. Det er jammen stas for mor i huset. For da får jeg leke og pynte rundt omkring  med det jeg måtte finne på der og da. Med litt liten tid til rådighet ble bordene gjennomført nok så enkelt, men allikevel nok til at bursdagsbordet fikk sitt festlig preg og sjarm. Dog er ikke bordet den viktigste delen av dagen. For her er det feiring av bursdagsbarn som skal gjøres. Tenk så stort og gøy det er med bursdag. Det er gjerne den dagen barnet gleder seg til et år i forveien og da dagen er omme gleder de seg like mye til neste gang de skal feires. Bursdag er gøy og skal være gøy!

 

På femårsdagen ble det gjort lettvint og enkelt med hvite, blått, grønt og gult. 

 

 

Jeg slår en slag for hvite roser da det går så fint til alt. 

For mer spill på bordet kan du legge rosene i vaser med forskjellig høyder. Jeg har brukt små vaser og telysglass.

Vimpler, ballonger og flagg hører bursdagen til.

 

På ett årsdagen ble det gjort lettvint og enkelt med hvit, grått, sølv og rosa-toner.

 

Rosa konfetti og sølv bånd bidrar til å skape et barnevennlig festbord. 

 

Rød-rosa roser og plukkede blomster gjordet sitt oppi forskjellige glassvaser. 

 

 

 

Det var voksen bursdagene sine. Følg med så kommer jeg med tema, bilder og diy fra barnebursdagen. Så lenge ønsker jeg deg en riktig god lørdag.

Henriette :) 

 

#bursdag #barn #fest #hygge #sommer #feiring #familie #foreldre #familietid #Familieidyll #venner #mat #drikke #ballonger #flagg #vimpler #blomster #pynt #bordpynt #femår #etår #interiør #inspirasjon #bordinspirasjon #interior #happiness #godelife #påbordet #måltid #ulbolig #rom123#boligpluss

 • Skrevet: 30.09.2017
 • Klokken: 08:15
 • Kategori: Bursdag
 • Kommentarer: 4
Henriette Sire Larsen

Henriette Sire Larsen

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vårhund. Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å delemine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil også i stor grad prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdags glimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com Instagram: kreativinterior.blogg.no Facebook: kreativinterior.blogg.no

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no