hits

Havrekjeks med rosiner og tranebær

Er du bakerlysten er dette kjeksen du må prøve. Bak på kjekspakken til Café Bakeriet finner du denne oppskriften på noen nydelig havrekjeks med rosiner og tranebær. Kjeksene er veldig enkle å lage og anbefales på det varmeste. 

Til ca 20 kjeks trenger du:

210 gr hvetemel

210 gr havregryn

145 gr romtemperert smør

55 gr brunt sukker

90 gr sukker

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 ss lys sirup

110 gr hakkede rosiner

75 gr hakkede tranebær

1/2 dl vann

Bland mel, havregryn, smør, sukker, bakepulver og salt så det blir som små brødsmuler. Tilsett så sirup, rosiner, tranebær og vann og bland sammen til en deig.

Del deigen i to, pakk hver del i plastfolie og rull forsiktig til en rull, ca 5-7 cm i diameter. Vri plastfolien godt på endene slik at du får en fast rull. Legg deigrullene i kjøleskapet i 30-40 minutter. 

Skjære deigen i ca 1 cm tykke skiver. 

Forvarm ovnen til 200 grader. Senk så temperaturen til 175 grader, og stek kjeksene midt i ovnen i 10-15 minutter til de er såvidt gyllenbrune.

Avkjøl kjeksene på rist.

Nyyyyy! 

God torsdag!

Henriette

 

#oppskrift #mat #bakerglede #cookies #søttoggodt #tilkaffen #kos #hverdagskos #påbordet #bakeit 

Victoria Larsen

11.01.2018 kl. 11:39
Åh, disse ser jo bare nydelige ut! :-)

Melissa Skavhaug

11.01.2018 kl. 15:30
Mmmm godimoms meg hadde sikkert dyppet de i sjokolade også 🤭😃 disse må prøves

Henriette Sire Larsen

04.02.2018 kl. 21:28
Melissa Skavhaug: Nam, dyppet i sjokolade hørtes jammen god! vann i munn...
Henriette Sire Larsen

Henriette Sire Larsen

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vårhund. Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å delemine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil også i stor grad prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdags glimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com Instagram: kreativinterior.blogg.no Facebook: kreativinterior.blogg.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no