hits

Luke 5. Smaken av jul - Brente mandler!

  • Skrevet: 05.12.2017
  • Klokken: 22:30
  • Kategori: Mat - Jul

God femte desember!

 I dagens luke tenkte jeg å dele en aldri så liten søt oppskrift. For det er ingen jul uten sprø og knasende brente mandler. Nam. Her har du familiens oppskrift på brente mandler. Du kommer til å bli overrasket hvor enkel oppskriften er. Den er mer eller mindre helt perfekt! Den lille smaken av kanel gir en rund og god smak.Nytes med det samme eller legges på glass.

Ingredienser:

2 dl mandler

1 dl sukker

0,5 dl melis

1 dl vann

Litt kanel

Bland mandler, sukker, melis, kanel og vann i en stekepanne. Kok opp under svak oppvarming. Rør av og til.

Underveis i kokingen vil sukkerlaken gå fra å være klar og sirupslignende til at den sukrer seg og mandlene blir dekket med en tørr sukkerhinne.

Når mandlene  har sukret seg er det viktig at du rører godt slik at sukkeret smelter og blir til et tynt lag gyllen karamell rundt mandlene. Pass på varmen slik at sukkeret smelter til karamell uten å bli brent.

Mandlene er ferdig når de har blitt blanke.

Legg på en plate og fordel fra hverandre.

Legg på glass når mandlene er helt avkjølt. 

Brente mandler må oppbevares helt tørt og har da en holdbarhet på opptil ca. 1 måned.

Håper det smaker!

Henriette:)

 

Har du lyst å hjelpe meg med å gi din stemme? Vinneren kåres veldig snart og jeg trenger flere stemmer på veien. Blir både glad og takknemlig om du har lyst å hjelper meg.Trykk på bilde under for å avgi din stemme. Tusen hjertelig takk. 

 

Interiør- og designblogg-awards 2017

Victoria Larsen

06.12.2017 kl. 00:20
Så nydelig!! Skal selv lage disse i år :D

Henriette Sire Larsen

06.12.2017 kl. 07:53
Victoria Larsen: Det var hyggelig å høre. Mandlene er alltid en suksess hos venner og kjente! :)
Henriette Sire Larsen

Henriette Sire Larsen

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vårhund. Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å delemine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil også i stor grad prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdags glimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com Instagram: kreativinterior.blogg.no Facebook: kreativinterior.blogg.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no