hits

Etasje pavlova med salt karamellsaus og friske bær

Pavlova kommer fra den russiske Anna Pavlova. Kaken er både lett lagd, sprø, myk og frisk på samme tid. Da er det kanskje ikke så rart den blir er favoritt i manges hjem! Lag gjerne marengsen flere dager i forveien. Oppbevar den i en lufttett boks i romtemperatur.

 

 

 

For to etasjer må du doble oppskriften under.

1 bunn:

4 eggehviter

1 klype salt

2 ½ dl sukker

2 ts vaniljesukker

1 ss maisenna

1 ts sitronsaft/hvit balsamicoeddik

 

Pynt:

6 dl kremfløte

6 dl vanilekrem

1 kurv friske jordbær

1 kurv friske bringebær

1 kurv friske blåbær

 

Salt karamellsaus:

2 dl sukker

100 g smør, delt i terninger

1 dl kremfløte

1 klype salt

 

Slik gjør du:

Marengs:

Forvarm ovnen 225 grader. Varmluft.

Visp eggehviter og salt til hardt skum i en  glass eller metall bolle, og helst i en kjøkkenmaskin, det skal vispes lenge.

Tilsett litt og litt av sukkret mens du fortsatt visper.

Visp så i 8 -10 min til røren er seig og luftig.

Rør forsiktig inn maisenna, vaniljesukker og sitronsaft. Når alt er blandet til en luftig og seig masse kan du begynne å fordele marengsen. PS: Om du ønsker å pynte med pikekyss kan du ta ¼ av røren.

 

Pikekyss:

Ta ¼ av røren i en sprøytepose med en fin tupp. Tilsett farge om ønskelig. Sprøyt med ca 5 cm mellomrom. 

 

Pavlova:

Ha så resten av røren på et bakepapir. Tegn en sirkel på bakepapiret med diameter på ca 15-20 cm. Fordel marengsen utover, lag gjerne en fordypning i midten. Så får du plass til ekstra fyll ved servering.

Senk ovnen til 125 grader.

Stek i ca. 90 min til marengsen virker tørr. Skru av ovnen og la marengsen stå til ovnen er kald.

 

Salt karamellsaus:

Smelt sukker forsiktig i en kjele til sukkeret er oppløst (ikke rør sukkeret. Gi det tid.) Når fargen er mellombrun senker du temperaturen og tilsetter smør.

Ta gryten av platen og rør inn kremfløte og salt.

La sausen kjøles ned.

 

Pynt:

Visp fløte til krem og bland forsiktig inn vaniljekrem. Fordel utover marengsen. Dekorer med frukt og bær. Jeg pyntet med jordbær, bringebær og blåbær. Her er det bare å bruke fantasien. Hell så litt karamellsaus over.

 

Server og nyt!

Henriette :)

 

 

#kakefest #pavlova #bær #søtt #tilkaffen #festdessert #kake #oppskrift #rasktogenkelt#baketid #bakeit #fest #gjester #selskap #hurra #glede #blackcoffee #kakeinspirasjon #trendkake #17maikake #kokkelering #mat #foreldre #familie #barn #friskebær 

sunnivaccskaug

04.09.2017 kl. 07:31
Det så deilig ut! :-)

sisselgu

04.09.2017 kl. 08:30
En kake jeg bare elsker og bruker ved flere anledninger :)

Ha en fin start på uken .

Vil du ta en titt innom meg og lese dagens innlegg .

Å være takknemlig

Sissel
Henriette Sire Larsen

Henriette Sire Larsen

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vårhund. Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å delemine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil også i stor grad prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdags glimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com Instagram: kreativinterior.blogg.no Facebook: kreativinterior.blogg.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no