Fyldig sjokoladeiskrem

 

Sommer og hjemmelagd is, det er ordentlig sommer det!  Er du ismenneske og sjokolade elsker bør du prøve denne oppskriften. Lover deg en herlig opplevelse. Her hjemme var isen ihvertfall like populær hos store som små!Du trenger:

1 vaniljestang

2 dl melk

2 dl kremfløte

3 eggeplommer

1 ½ dl sukker

 200 g mørk sjokolade

 

Slik gjør du:

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene sammen med melken og kremfløten. Varm opp til kokepunktet, men ikke la det koke. Rør godt og sett til avkjøling.

 

Rør sammen eggeplommer og sukker til en luftig  masse. 

 

Fjern vaniljestangen fra melken og rør inn 1/3 av melkeblandingen inni i eggeplommene. Sett kasserollen med resten av melken tilbake på varmen over lav varme. Rør inn eggeblandingen og varm opp mens du rører.  Etter 5-10 minutter vil blandingen tykne, ta den da av varmen. Passe hele tiden på at det ikke koker opp, da vil blandingen skille seg.

 

Knekk sjokoladen i biter og smelt over vannbad. Rør den smeltede sjokoladen inn i melkemiksen og avkjøl helt før du kjører den i iskremmaskinen, eller ha den i en frysetett beholder og sett i fryseren i minst 3 timer. Rør ette 30 minutter for å unngå at iskrystaller former seg i iskremen.

 

For variasjon kan du tilsette pekannøtter, peanøtter, sjokoladebiter eller sjokoladesaus, karamell fudge eller karamellsaus. La fantasien og ingrediensen hjemme bestemme din versjon. 

 

Enjoy!

Henriette :)

 

#oppskrift #hjemmelagd #frabunn #iskrem #sjokolade #fløte #vaniljestang #mat #sommer #sol #lykke #smakenavsommer #sommeroguteliv #matmedsmak #matglede #lagselv #dessert #forfamilien #barn #istid #foreldre 

4 kommentarer

Pernille

30.07.2017 kl.12:32

Mmm, det så utrolig godt ut :)
Pernille: Kan helt klart anbefales :)

Victoria Larsen

30.07.2017 kl.13:06

Ser helt nydelig ut!! :-)
Victoria Larsen: Ja, og det var den også :)

Skriv en ny kommentar

Kreativ mat og interiør ved Henriette

Kreativ mat og interiør ved Henriette

29, Asker

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyeperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vår hund.  Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å dele mine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. Høsten 2012 var vi så heldig å overtak vårt drømmehus med drømmehage. Det var gammelt hus, med mye familie historie. Huset trengte mye nye pleie, vi starter derfor på totalrenovering. Selv om hovedhuset nå står ferdig har jeg alltid noen nytt pågang. Har en elsk for å pusle og lage egne detaljer. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil i stor grad også prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdagsglimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien!  Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives!  Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits