hits

Oreo mud cake

Dette er uten tvil en kake for sjokolade elskere. Med masse sjokolade, ore-kjeks, sukker, smør og marshmallows er kaken en saftig og søt vinner i en hver anledning. Selv fant jeg kaken på detsoteliv.no. Nam. Oppskriften er til å anbefale. 
Bunn:

150 g smør

1 dl kakao

2 stk egg

3 dl sukker

2 ts vaniljesukker

2 dl hvetemel

150 g oreo-kjeks

Trøffel sjokoladekrem

2 dl kremfløte

100 g smør

150 g hvit sjokolade

100 g sjokolade

Pynt:

150 g mini marshmallows

150 g oreo-kjeks

ca. 1 dl sjokoladesaus

  1. Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp i det varme smøret. Visp sammen eggene, sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret. Rør deretter i hvetemelet til en klumpfri deig. Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt.
  2. Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer.
  3. Imens lager du sjokoladekremen: Varm opp kremfløte og smøret i en kjele, til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og mørk sjokolade. La sjokoladen ligge i den varme smørfløten til den begynner å smelte. Rør sjokoladeblandingen jevn og klumpfri. Avkjøl til sjokoladekremen er tykk og romtemperert.
  4.  Bruker mini marshmallows eller klipp større marshallows i biter. Fordel disse over kakebunnen i formen, men spar noen av marshmallowsene til pynt.
  5. Hell over trøffelsjokoladekremen. Sett kakeformen i kjøleskapet i et par timer, så sjokoladekremen blir stivere i konsistensen. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel over resten av marshmallowsene og grovt hakkede Oreokjeks. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladekremen stivner helt. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet natten over.

Nyt!

Henriette :) 

 

#oppskrift #bakeverk #baketid # bake #matglede #mat #søttoggodt #oreo #sjokoladekake #mudcake #hverdagskos #tilkaffen #påbordet #bakerglede #frabunn #lagselv #matinspo #forhelefamilien #festkake #bursdag #familie #barn #foreldre #trendkake 

 

Henriette Sire Larsen

Henriette Sire Larsen

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vårhund. Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å delemine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil også i stor grad prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdags glimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com Instagram: kreativinterior.blogg.no Facebook: kreativinterior.blogg.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no