Kyllinggryte med poteter og paprika

Dette er en enkel hverdagsgryte lagd på en, to, tre. Putt alt i en gryte og la den lage seg selv. Helt perfekt i en hektisk hverdag. Her hjemme var det tommel fra små og store. Oppskriften er fra kokeboken trinesmat. Om du vil kan du gjør som min samboer og lage din egen lille signatur versjon ved å tilsett litt andre urter og mer grønnsaker. Vår versjon ble slik.

  

Oppskrift:

3 kyllingfileter, i terninger.

4 poteter, i terninger.

2 rødløk, I terninger.

2 paprikaer, i terninger.

3-4 hvitløksfedd, finhakket.

2 rød chili, finhakket.(Kan reduseres til 1)

1 ts chilipulver evt. paprikapulver.

2 ss tomatpure

1 boks hermetiske tomater, hakket.

4 vårløk, hakkes.

5 dl kyllingbuljong.

I kvist timian (kan sløyfes)

Salt og pepper.

Litt cream fraich (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Fres poteter, løk, paprika, chili og hvitløk med litt smør i en dyp stekepanne eller gryte et par minutter. Løk skal vær blank og myk.

Tilsett paprikapulver og tomatpurre og fres med.

Tilsett så kyllingbuljong, hermetiske tomater, timian og vårløk, la småkoke i ca. 20 min.

Mens suppen småkoker stekes kyllingbitene raskt i smør. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingbitene i gryta når potetene nesten er ferdigkokt.

Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chilipulver.

Suppen er klar til servering når potetene er møre.

Server gjerne med en cream fraich klatt og litt brød.

 

 

Håper det smaker!

Henriette :)

 

#oppskrift #mat #måltid #matpåbordet #middag #kyllinggryte #rasktoglettvint #grønnsaker #renmat #frabunnen #fortgjort #matinspo #sologsommer#inspirasjon #sundtoggodt #ukemeny #matforhelefamilien #foreldre #interiør #familievennlig 

4 kommentarer

Henriette Thorkildsen

26.06.2017 kl.19:10

Ser lekkert ut! :-D Ønsker deg en strålende fin dag videre!
Henriette Thorkildsen: det var da hyggelig å høre. En strålende dag ønskes til deg også.

elisebr

04.07.2017 kl.12:51

Så nydelig og godt det så ut! :)
elisebr: veldig godt, bør prøves :)

Skriv en ny kommentar

Kreativ mat og interiør ved Henriette

Kreativ mat og interiør ved Henriette

29, Asker

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyeperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vår hund.  Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å dele mine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. Høsten 2012 var vi så heldig å overtak vårt drømmehus med drømmehage. Det var gammelt hus, med mye familie historie. Huset trengte mye nye pleie, vi starter derfor på totalrenovering. Selv om hovedhuset nå står ferdig har jeg alltid noen nytt pågang. Har en elsk for å pusle og lage egne detaljer. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil i stor grad også prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdagsglimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien!  Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives!  Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits