hits

Italien style burger med søtpotetchips

 

 Så enkelt og så godt! Burgere kan i likhet med mye annen mat varieres til det uendelige med ulike tilbehør og smakskombinasjoner. Vi komponerte derfor en enkel og velsmakende versjon med litt italienske smaker ala mozzarella, kyllingfilet, soltørkede tomater, salat, mozzarella, aioli (spansk vel og merke) og søtpotetchips. 

 


 

Du trenger:

4 stk Kyllingfilet, naturell.

4 Baconstrimler

1 pk Ferske soltørkede tomater

2 pk Mozzarella

1 pk Hjertesalat

1 avokado

4 Brioche hamburgerbrød

Aioli

Cremy balsamico eddik eller pestodressing.

 

2 mellomstore søtpoteter

nøytral olje

 

Begynn med å lag aioli. Sett til side. Tilbered resten av tilbehøret. Mozzarella og avokado deles i skiver. Hjertesalat og soltørkede tomater serveres som de er.  Begynn med søtpotetchips.

 

Søtpotetchips:

Skrell søtpotet. Skjær i tynne strimler, gjerne med en mandolin. Husk å vær forsiktig. Ha nøytral olje i en kjele og varm opp oljen til ca 150 grader. Stek litt og litt søtpotet omgangen for å unngå at det koker over, men det kommer ann på hvor stor gryte du har. Prøv deg frem. Stek i to omganger for best resultat.

 

Første runde varmebehandlet du søtpoteten. Her steke søtpoteten til den er gylden. Steker du for lenge blir de tørre. La renne av på en rist med avispapir/tørkepapir under. Neste runde stekes rett før servering. Her lager du den crispy finishen.

 

Kyllingen og bacon på grill:

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Legg på grillen sammen med bacon. Baconet settes til side når det er ferdig. La kyllingfileten fortsette å godgjøre seg. imellomtiden legger du brioche brødene et par sekunder på grillen for å gi en sprø hinne. (Alt kan også lages i panna og ovnen.)

 

Anrett burgeren:

Legg opp burgeren med aioli i bunn av broche brødet. Deretter hjertesalat, avokado kyllingfilet, bacon, mozzarella og soltørkede tomater. Topp med balsamico, pestodressing eller noe annet godt.

 

Enjoy!

Henriette

 

#oppskrift #mat #måltid #matpåbordet #middag #matinspo #grill #burger #italiensk #søtpotet #uteliv #sologsommer#inspirasjon #sundtoggodt #ukemeny #matforhelefamilien #foreldre #ukesmeny #matmedsmak #enkelt #selvlagd #minversjon #energi #matforkroppen #middagsinspo #sommer #lettoggodt #lagselv #påmenyen #dinner #oppskrift #lettmat #sunnmat #matinspo #interiør

Thomas Frydenberg

19.06.2017 kl. 09:42
Ser veldig godt ut. Har virkelig fått opp øynene for søtpotet. Du er en flink kokk!

elisebr

19.06.2017 kl. 13:39
Så nydelig og god den så ut! :)
Henriette Sire Larsen

Henriette Sire Larsen

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vårhund. Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å delemine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil også i stor grad prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdags glimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com Instagram: kreativinterior.blogg.no Facebook: kreativinterior.blogg.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no