hits

Urtehagen er murt opp og fiks ferdig!

  • Skrevet: 10.06.2017
  • Klokken: 11:15
  • Kategori: Uterom

Hei og hopp! Tenkte jeg bare skulle vise dere hvordan vår lille urtehage har blitt. I våres tok mann i huset fatt og murte opp en riktig passende og flott steinmur til vår nye urtehage. Før muren kom opp gikk urtebed i et med platingen. Ved å heve bedet ble det både bedre plass til mer urter, sollyset kom bedre til og urtene har nå fått stå i fred. Tidligere ble de stakkars urtene lettere utsatt for ødeleggelser fra hunder, barn, leker og andre som tråket i bedet.

 I bunnen er la samboer et godt lag med steiner og lekakuler dette fungerer som drenering. Deretter ble det fylt opp med en god blanding  av jord og sand. Urtene trives best i sandholdig jord. Det er i hvert fall det jeg har lest meg til. Vi valgte å plant de urtene vi bruker mest så da ble det fra rosmarin, timian, bladpersille, kruspersille, gressløk, koriander, salvie, estragon, koriander, basilikum og mynte. Nytt for året var å så persisk kumin. Tenkte dette kunne være spennende. Kryddere brukes i mye asiatisk, arabisk og meksikansk matlaging. Da gjerne retter med lam, kylling, fisk, svin, couscous, ris linser og bønner.

 

  

Kan ikke si annet en at det ble en herlig liten urtehage. I tillegg til gjorde plassen seg riktig så godt på terrassen. Det både dekorativt, spiselig og tilfører friske farger. Du trenger ikke store plassen for litt urter. Har du en kroke eller blomsterkasse er dette mer en nok. Velg store eller små kasser, plant i grupper eller sammen. Begynn enkelt med to til tre av de urtene du bruker mest. 

 Hvor sjarmerende er det ikke å bare gå ut og plukke urter fra egen hage eller terrasse når du skal lage mat? 

Ønsker alle som titter innom en fin helg!

Henriette

 

 

#glede #kjøkkenhage #kortreistmat #renmat #mat #egenproduksjon #gjørselv #urter #frø #spireroggror #matglede #familieaktivitet #familie #foreldre #inspo #husoghjem #uterom #interiør #sologsommer #uteliv #detlaj #friskefager #grønterskjønt #interiorinspo #fraegethjem 

Victoria

10.06.2017 kl. 12:27
Så utrolig fint :)

Henriette Sire Larsen

11.06.2017 kl. 13:48
Victoria: Tusen takk :)

Kaja

10.06.2017 kl. 13:26
Så fantastisk fint det ble. Kjenner jeg ble litt sjalu :P hihi

Henriette Sire Larsen

11.06.2017 kl. 13:48
Kaja: Hehe, så hyggelig å høre. Hjertelig takk :)

Anna Kilen

10.06.2017 kl. 18:05
ÅÅÅ så fint det ble !!

Henriette Sire Larsen

11.06.2017 kl. 13:47
Anna Kilen: Hjertelig takk :)

Lilli

10.06.2017 kl. 22:48
Så fint :)

Henriette Sire Larsen

11.06.2017 kl. 13:47
Lilli: Tusen takk :)

Siv Ellen

11.06.2017 kl. 07:26
Takk for flott tips. Jeg skal sette igang mannen min også :)

Henriette Sire Larsen

11.06.2017 kl. 13:47
Siv Ellen: hehe, bare hyggelig! Lykke til med prosjektet. La meg gjerne høre hvordan det har gått :)
Henriette Sire Larsen

Henriette Sire Larsen

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vårhund. Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å delemine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil også i stor grad prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdags glimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com Instagram: kreativinterior.blogg.no Facebook: kreativinterior.blogg.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no