hits

Kortreist kjøkkenhage ala kreativinterior

  • Skrevet: 24.05.2017
  • Klokken: 12:40
  • Kategori: Uterom

Når sommer nærmer seg planter vi alltid krydderurter utendørs, men i år tok jeg et steg videre med litt grønnsaker. Kortreist mat har blitt svært populært rundt i de mange hjem. Mer kortreist enn din egen hage får du ikke. Så hvorfor ikke prøve seg på sin egen mini produksjon? 

 

Uansett stor eller liten jordflekk kan du produsere litt urter, frukt, bær eller grønnsaker. Har du godt med plass kan du ordne deg noen pallekarmer. Disse kan enkelt lages eller kjøpes ferdig. Har du litt mindre plass kan du plante i blomsterkasser eller krukker både stående og hengende. Hver kreativ og bruk fantasien da du godt på vei!

 

Min samboer ordnett fire av disse trendy pallekarmer. Da jord og frø var handlet inn var det bare å bestemme seg for grønnsaker. 

 

 

Jeg satte to pallekarmer opp på hverandre fordi, det var lite jord på området kassen ble plassert, men det er ikke nødvendig. Videre beiset jeg kassene i samme farge som huset. Husk at det er viktig å finne en plass med gode solforhold og avskjerming fra vind før du planter.

 


 

Etter litt beising ble de slik.

 


 

Hvordan gå frem som nybegynner? Begynn i det små med enkle urter, salater, sukkererter, reddiker, tomater, agurk, squash, noen rotgrønnsaker eller løksorter. Mange av disse vekstene er enkle å få frem. Jeg har lagt ned frø til pastinakk, gulrøtter, reddiker, sukkererter, bondebønner, søtpotet og ringblomster. Kanskje det kommer noe mer?

 

 

Jordskokken har fått egen plass i et steinbed. Da de formerer seg lett og gjerne tar over plassen til de andre grønnsakene.  

  

 For vår del blir ikke mengden av grønnsaker nok til å leve av, men gøy er det uansett! Og med barn i hus er det ekstra fasinerende og lærerikt å se hvordan frø blir til grønnsaker. Eldstemann synes det er veldig spennende å følge med på prosessen. Sammen hjelper han til med vanning og luking. Helt prefekt! 

Ønsker du også å plante urter, frukt, bær eller grønnsaker oppfordrer jeg til å sette i gang. Det verste som kan skje er at det spirer og gror frem noe spiselig..

 


 

Om dette skulle inspirere deg til å sette i gang med kjøkkenhage, så ønsker jeg deg lykke til med grønnsaksdyrkingskarrieren!

 

La dagen bli god!

Henriette

 

 

#glede #kjøkkenhage #kortreistmat #renmat #egenproduksjon #gjørselv #pallekarm #grønnsaker #blomster #urter #frø #egenproduksjon #matglede #uterom

Victoria Larsen

24.05.2017 kl. 13:26
Så utrolig moro! :)

Henriette von Tangen-Jordan

24.05.2017 kl. 13:58
Victoria Larsen: hehe, ja. Det skader sjelden å prøve ;) Ekstra gøy er det selvfølgelig om det blir noe grønnsaker ut av hele prosjektet :)
Henriette von Tangen-Jordan

Henriette von Tangen-Jordan

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Kreativinteriør ligger på en vakker øyperle i Asker. Her bor jeg, Henriette med min flotte samboer, sønn født (2012), datter født (2016) og vårhund. Kreativinteriør er en plass hvor jeg ønsker å delemine små, og store prosjekter innen interiør. Mye fra mitt eget hjem. I tillegg til interiør har familien en stor lidenskap for mat og matlaging. Dette vil også i stor grad prege bloggen. Videre vi jeg dele små hverdags glimt og prosessene videre mot prosjekt drømmehuset. Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Håper du trives! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com Instagram: kreativmatoginterior Facebook: kreativinterior.blogg.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no