Henriettes bananbrød fritt for melk og sukker

Tenkte å dele min versjon av det saftige, mettende og naturlig søte bananbrødet. Bananbrød er en god variasjon til frokost, lunsj, kvelds eller mellommåltid. 


 

Ingredienser:

0,5 dl vann

3 modne bananer

2 egg

150 g mandler, males

100 g gresskarfrø, males

50 g kokosmasse

100 g spelt eller sammalt fin

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljeesens (evt. vaniljesukker)

1 ts kardemomme

0,5 ts salt

3 ts stevia

Fremgangsmåte:

Visp egg.

Mal frø og nøtter, legg tilside. 

Mos bananer i en kjøkkenmaskin/stavmikser sammen med kokende vann. Tilsett det smeltede smøret.

Bland alt det tørre i en bolle og hell over det våte. Bland til en jevn røre. Rør inn malte nøtter og frø.

Fyll en brødform med bakepapir ca 28 X 12 cm. Stek på 175 grader i ca 30-45 min. Avkjøl og server i skiver. 

 

Håper det smaker!

Henriette

 

#sundtoggodt #enkelt #banan #bakeglede #energi #friformelk #friforsukker #mellommåltid #frokost #lunsj #kvelds #bananbrød

4 kommentarer

Emilie

04.05.2017 kl.10:40

Hei, Jeg skal bakke det ikveld. Takk for tipset!
Emilie: Så hyggelig. Håper det ble bra. God baking!

elisebr

04.05.2017 kl.12:55

Så godt det så ut! :)
elisebr: Tusen takk. :)

Skriv en ny kommentar

Kreativ mat og interiør ved Henriette

Kreativ mat og interiør ved Henriette

28, Asker

Hei. Så hyggelig at du tittet innom kreativ mat og interiør. Denne bloggen vil være som en kreativ dagbok hvor jeg deler mine små og litt større prosjekter, påfunn og ideer innen mat og interiør. Håper dette kan inspirer deg! Om du finner innspirasjon fra min blogg og "stjeler" ideene min, så er det fint om du liker til min blogg.:) Velkommen skal du være! Henvendelse: henriette.sire.larsen@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits